Μενού Κλείσιμο

Τρεις Μύθοι Που Ακούγονται Συχνά Στο Γυμναστήριο

Μύθος # 1: Τα βαριά βάρη σας κάνουν “ογκώδη”

Τα βαριά βάρη συνήθως δεν οδηγούν σε αυξημένη μυϊκή μάζα, κάνουν μέτρια βάρη. Η μάζα των μυών είναι περισσότερο συνάρτηση του όγκου (δηλαδή ο αριθμός των συνόλων x ο αριθμός των επαναλήψεων).

Η μυϊκή μάζα επιτυγχάνεται καλύτερα χρησιμοποιώντας πολλαπλές ομάδες (3-5) για μέτριες επαναλήψεις (8-12) σε μέτρια φορτία (70-80% 1RM). Η χρήση βαρέων φορτίων (85% 1RM και άνω) για επαναλήψεις στην περιοχή 1-5RM θα οδηγήσει σε κέρδη αντοχής με ελάχιστη υπερτροφία. Ως εκ τούτου, τα βαριά βάρη δεν σας κάνουν “ογκώδη”.

Μύθος # 2: Οι υψηλές επαναλήψεις είναι για τόνωση

Δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει αυτό. Πάρα πολλές φορές για να είμαι σίγουρος. Η τόνωση (ένας όρος που μισώ να χρησιμοποιήσω) είναι αποτέλεσμα της απώλειας λίπους και της οικοδόμησης του μυϊκού ιστού, ώστε να αναπτύξετε έναν ορισμό μυών.

Παρόλο που υπάρχουν βραχίονες rep που ταιριάζουν καλύτερα στις αλλαγές της σύνθεσης του σώματος, δεν υπάρχουν αγκύλες τύπου “pitch”. Σώμα οι αλλαγές της σύνθεσης είναι αποτέλεσμα του προγράμματος στο σύνολό του, όχι μόνο του βραχίονα αναπαραγωγής που χρησιμοποιείται. Όσο για τις υψηλές επαναλήψεις, επαναλήψεις των 12+, είναι πιο κατάλληλες για την ανάπτυξη μυϊκής αντοχής.

Μύθος # 3: Μπορείτε να κάψετε λίπος κάνοντας καρδιο

Θα πιστεύατε ότι μέχρι τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι θα συνειδητοποιούσαν ότι το καρδιο δεν είναι το μοναδικό μέσο με το οποίο μπορείτε να κάψετε λίπος. Ωστόσο, σχεδόν όλοι μιλάω με την λέσχη, όπου δουλεύω μόνο γνωρίζω απώλεια λίπους με μία μέθοδο.

Σίγουρα, το καρδιο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια λίπους, αλλά είναι πιο αποτελεσματικό στις πρώτες 6-8 εβδομάδες ενός προγράμματος άσκησης λόγω των αλλαγών στην ορμονική απόκριση που συμβαίνουν με την προσαρμογή.

Παρατηρήστε ποτέ πόσοι άνθρωποι εκτελούν μακροχρόνια καρδιο ημερησίως και μόνο για να αφήσουν το γυμναστήριο να μοιάζει ακριβώς το ίδιο; Στηρίζω την περίπτωσή μου.

Μια παραβλεφθείσα μέθοδος καύσης λίπους είναι η άσκηση βάρους. Πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι με την προσθήκη μυϊκής μάζας κάψετε περισσότερες θερμίδες όλο το εικοσιτετράωρο, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη απώλεια λίπους.

Ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι μια ρουτίνα κατάρτισης βάρους μπορεί να χειριστεί για να επιτύχει μια συγκεκριμένη ορμονική απόκριση που ευνοεί την απώλεια λίπους.

Με άλλα λόγια, θα πάρετε μια διαφορετική ορμονική απόκριση από τις υψηλές επαναλήψεις σε αντίθεση με τις χαμηλές επαναλήψεις. Το κλειδί είναι τότε να χειριστούν τις μεταβλητές κατάρτισης με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθήσουν την απώλεια λίπους. Θα επεξεργαστώ περαιτέρω το θέμα αυτό σε ένα μελλοντικό άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση